سه‌شنبه 2 دلو 1403 برابر با Tuesday, 21 January , 2025
حزب عدالت و آزادی افغانستان

Justice and Freedom Party of Afghanistan

اولین جلسه اعضای شورای مرکزی حزب عدالت و آزادی افغانستان به عنوان عالیترین مرجع تصمیم‌گیرنده حزب تحت ریاست استاد سرور دانش رئیس حزب عدالت و آزادی و با حضور اکثریت اعضا در تاریخ 24 عقرب 1401 برگزار شد.

اولین جلسه شورای مرکزی حزب عدالت و آزادی افغانستان بعد از اعلام اصول اساسی حزب، به عنوان عالی‎ترین مرجع تصمیم‌گیرنده حزب تحت ریاست استاد سرور دانش رئیس حزب عدالت و آزادی و با حضور اکثریت اعضا در تاریخ 24 عقرب 1401 برگزار شد.

در آغاز جلسه استاد سرور دانش رئیس حزب عدالت و آزادی در سخنانی درباره ضرورت فعالیت‎های بیشتر حزب اظهار داشت که تمام فعالیت‌های حزب باید مطابق اصول اساسی و اساسنامه تصویب شده و بر اساس یک میکانیزم دقیق و نهادمند و نظام‎مند تنظیم شده و توسعه یابد.

وی همچنین گفت که دو عنصر اساسی «عدالت» و «آزادی» که در نام حزب در نظر گرفته شده وظیفه یکایک اعضا را سنگین‌تر می‎کند و ما باید در راستای تحقق این دو عنصر اساسی به صورت جدی مبارزه کنیم.

استاد دانش افزود: این دو عنصر عصاره همه اهداف و آرمان‎های تمام مصلحان و مبارزان در طول قرون و اعصار بوده است. اما در قرن های 19 و 20 بر محور دو عنصر عدالت و آزادی دو قطب فکری لیبرالیسم و سوسیالیسم در قالب دو بلوک شرق و غرب در مقابل همدیگر صف آرایی کردند؛ که در نتیجه لیبرالیسم غربی آزادی را محور قرار داد و عدالت را به حاشیه کشاند. با این استدلال که تنها در سایه آزادی به مفهوم لیبرالیستی آن، عدالت تأمین می‎شود. اما قطب سوسیالیست‎ها و کمونیست‎ها با تفسیر خاصی که از عدالت داشتند و آن را به معنای برابری طبقاتی تفسیر می‎کردند، عدالت را محور قرار داده و آزادی را به حاشیه بردند. اما فلسفه سیاسی که ما بر آن باور داریم، هر دو عنصر را مکمل همدیگر می‎دانیم. در اندیشه سیاسی ما این هر دو عنصر برای رشد انسان و ایجاد یک زندگی عزتمندانه انسانی ضرورت حیاتی دارند و مکمل همدیگر هستند. در فلسفه سیاسی ما عدالت رکن اساسی جامعه بوده و از نگاه اصول، جهان هستی بر پایه آن استوار شده است.

وی افزود: با تحقق عدالت، آزادی هم تحقق می‎یابد؛ زیرا مفهوم عدالت این است که هر چیزی در جایگاه واقعی خود قرار گیرد و حقوق همه انسان ها رعایت شود. در رأس همه حقوق و مهم ترین آن ها آزادی قرار دارد. پس اگر عدالت واقعی حاکم شود؛ آزادی هم تأمین می‎شود. ولی اگر تنها آزادی وجود داشته باشد، بدان معنی نیست که الزاما عدالت هم تأمین شده است. چنان که در دنیای لیبرالیستی با وجود آزادی، گاهی عدالت به طور واقعی تأمین نشده است.

استاد دانش اظهار داشت که بیست سال عمر نظام جمهوریت درس بزرگی برای ما دارد؛ زیرا در این مدت آزادی‌های نسبی وجود داشت. اما عدالت آن چنان که مردم افغانستان انتظار داشتند تأمین نشد.

رئیس حزب عدالت و آزادی گفت که با توجه به تفسیری که ما از عدالت و آزادی و درهم تنیدگی این دو داریم، نام حزب را «عدالت و آزادی» گذاشته‎ایم و این دو را سرلوحه تمام کارهای خویش قرار داده ایم و در این میان عدالت نقش کلیدی تر دارد. به همین جهت در نام حزب، اول واژه «عدالت» و بعد از آن واژه «آزادی» قرار گرفته و این یک چینش آگاهانه بوده و اولویت‎های اندیشه سیاسی ما را نشان می‎دهد.

سپس آجندای جلسه اعضای شورای مرکزی حزب عدالت و آزادی افغانستان به ترتیب مطرح شد و هر یک از اعضا نظرات و دیدگاه‌های خویش را به تفصیل و در یک گفتگوی جدی چهار ساعته ارائه کردند. که در نتیجه با رأی‎گیری علنی، اعضای باقیمانده شورای اجرائیه و رؤسای کمیته‌هایی که هنوز رؤسای آن ها انتخاب نشده بودند، انتخاب شدند. در نهایت بنا شد که هر یک از اعضای شورا به تناسب ظرفیت و سوابق تحصیلی و تجربیات کاری خود در یکی از کمیته‌های حزب شامل شوند و در فعالیت‌های اصلی سهم بگیرند.

هم چنین در این جلسه فیصله شد که نمایندگی‌های سیاسی حزب در حوزه‌های جغرافیایی مورد نظر فعالیت‌های خود را شروع کنند.

شورای مرکزی هم چنین فیصله کرد که در مورد موضوعات و مسایل مهم سیاسی و مبارزاتی که در اولویت کار حزب قرار دارند و نیاز به کار علمی و ارزیابی و تحلیل دارند، کارگروه‎های ویژه مرکب از کارشناسان و دانشمندان عضو حزب ایجاد شوند تا ادبیات سیاسی مطابق با اندیشه و مواضع حزب شکل بگیرد و برای حل معضلات و چالش‎های فراوان کشور، در سطح حزب و جامعه همسویی و هم‎اندیشی ایجاد شود.

شورای مرکزی حزب عدالت و آزادی هم چنین ضمن حمایت و استقبال از همه شخصیت‎ها، روشنفکران، احزاب و جریان‎هایی که طرفداری خود از نظام فدرالی را اعلام کرده اند، فیصله کرد که در میان همه نیروهای عدالت خواه و فدرالیست، طرح‎ها و اقدامات عملی برای همسویی و هماهنگی بیشتر در عرصه‎های عملی و تئوریک توسعه یابد.

شورای مرکزی حزب همچنین فیصله کرد که از همه ائتلاف‎ها و جریان‎هایی که در جبهه ضد اسبتداد و انحصار گروه طالبان فعالیت می‎کنند، باید استقبال و حمایت شود و بر هماهنگی بیشتر و توحید دیدگاه‎ها و طرح‎ها تلاش بیشتر صورت گیرد و در این رابطه از همه نیروهای همسو دعوت می‎کند که به صورت اصولی و مطابق به منافع واقعی مردم افغانستان گام های عملی را در جهت هماهنگی بردارند.

پیوند کوتاه:

https://jfp-af.org/?p=49

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین عناوین
پر بازدیدترین ها
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com