بسم الله الرحمن الرحيم
أُذِنَ لِلَّذِينَ يُقَاتَلُونَ بِأَنَّهُمْ ظُلِمُوا وَإِنَّ اللَّهَ عَلَى نَصْرِهِمْ لَقَدِيرٌ. (سوره حج آیه 39)
ترجمه: به کسانی که [ستمکارانه] مورد جنگ و هجوم قرار میگیرند، چون به آنان ستم شده، اذن جنگ داده شده، مسلماً خدا بر یاری دادن آنان توانا است.
عمليات غافلگيرانه، جسورانه، گسترده و بيپيشينهای كه توسط مبارزان فلسطيني در ٧ اكتوبر ٢٠٢٣ در سرزمينهاي اشغالي آغاز گرديد، بدون مبالغه نه تنها اسرائيل بلکه جهان را غافلگير نمود و در بهت و حيرت فرو برد. اين حادثه دورنماي جديدي از جنگ، خشونت و كشتار مردم بيگناه و غير نظامي را در ابعاد وسيعتر، خشنتر و با شدت بيشتر به نمایش گذاشت و اگر حوادث به اين سمت انكشاف پيدا كند، شاهد كشتار و خونريزيای خواهيم بود كه فاجعه تمام عيار انساني را رقم خواهد زد و چنين وضعيتي نه از نظر انساني، حقوق بشري و قوانين بين المللي پذيرفتني است و نه به نفع دو طرف درگير خواهد بود.
اين حادثه بايد جهان را وادار كند كه بهصورت جدي به زمينهها و عوامل اين منازعه طولاني و خونين نگاه انداخته و راه حل اساسي و دائمي مسئله را جستجو کنند. در غير این صورت، چرخه خون و خشونت كه بيش از هفت دهه دوام نموده و مردم مظلوم فلسطين قرباني هميشگي آن بودهاند همچنان ادامه خواهد يافت و حوادث حيرتآور و خونين مثل حادثه روز ٧ اكتوبر با قدرت و خشونت بيشتر در آينده نيز اتفاق خواهد افتاد.
آشكار است كه نه تنها داعيه برحق و عادلانه مردم مظلوم فلسطين براي تعيين حق سرنوشت و حقوق اساسي و انساني آنان بهطور وسيع و در طول بيش از ٧٠ سال توسط اسرائيل پايمال شده و ناديده گرفته شده است، بلكه ظلم، اجحاف، كشتار، زنداني نمودنهاي غير قانوني و شكنجه در ابعاد وسيع و براي مدت طولاني بر مردم فلسطين اعمال گرديده است. غصب مزارع و املاك شخصي مردم، تخريب منازل مسكوني، بیرون راندن مردم از خانههایشان، ايجاد شهركهاي غير قانوني، كنترل كامل تمام فعاليتها و زندگي روزمره مردم و بالاخره اشغال سرزمين مردم فلسطين كه گوشهاي از جنايات وسيع حكومت اسرائيل ميباشد، عامل اصلي اين منازعه درازمدت و همچنان حادثه ٧ اكتوبر ميباشد. تاريخ بهصورت آشكار نشان ميدهد كه اعمال زور و خشونت و ناديده گرفتن خواستهاي عادلانه و حقوق شناخته شده ملت فلسطين هيچگاه نتوانسته أست اين چرخه خشونت و کشتار را متوقف نمايد و ادامه اين روش بعد از حادثه ٧ اكتوبر نيز نميتواند صلح و آرامش را براي اسرائيل به ارمغان آورد.
با درنظرداشت آنچه گفته شد ديدگاه ما اين است كه روشها و سياستهاي گذشته نميتواند اين منازعه مزمن، خونين وتاسف بار را حل کند. تلاشهاي ناموفق گذشته از «كمپ ديويد» گرفته تا «اسلو» نمونههاي بارز براي اثبات این مدعا ميباشد. بنابراين حادثه ٧ اكتوبر بايد دو طرف و كشورهاي ذينفع در قضيه بخصوص ايالات متحده امريكا را وادار كند تا با تلاش واقعبینانه و تصاميم جديد راه حل پايدار و عادلانه براي منازعه اسرائيل و فلسطين را جستجو نمايند و گرنه، وضع موجود ادامه يافته و رنج و درد بيشتري را برمردم بيگناه در منطقه تحميل خواهد نمود. تصميم تهاجم و عمليات گسترده در نوار غزه نمونه ديگري از سياستهاي شكست خورده گذشته ميباشد كه نه تنها پيام آور صلح و آرامش نيست كه به تشديد جنگ و خشونت كمك خواهد نمود. بنا براين اين عمليات و تهاجم عليه مردم غزه بايد متوقف گرديده و تمركز براي ايجاد صلح پايدار صورت گيرد كه خاتمه دادن به اشغال و تامين حقوق و خواستهاي عادلانه مردم فلسطين سنگ بناي آن ميباشد.
حزب عدالت و آزادي افغانستان
١٧ ميزان ١٤٠٢