چهارشنبه 14 سنبله 1403 برابر با Wednesday, 4 September , 2024
حزب عدالت و آزادی افغانستان

Justice and Freedom Party of Afghanistan

همان‌گونه که انتظار می‌رفت، گروه تروریستی طالبان اخیرا فرمان رهبر شان را به عنوان قانون امر به معروف و نهی از منکر منتشر کرده است که در آن همه آزادی‌های مشروع و انسانی از تمام مردم به شمول زنان و مردان به طور کامل سلب گردیده است. افغانستان با داشتن چنین دستورنامه‌ای اکنون به طور آشکارا به یک زندان بزرگ برای ساکنان آن تبدیل گردیده است.
حزب عدالت و آزادی

به نام خداوند عدالت و آزادی

همان‌گونه که انتظار می‌رفت، گروه تروریستی طالبان اخیرا فرمان رهبر شان را به عنوان قانون امر به معروف و نهی از منکر منتشر کرده است که در آن همه آزادی‌های مشروع و انسانی از تمام مردم به شمول زنان و مردان به طور کامل سلب گردیده است. افغانستان با داشتن چنین دستورنامه‌ای اکنون به طور آشکارا به یک زندان بزرگ برای ساکنان آن تبدیل گردیده است. اگرچه پیش از این نیز چنین بود، اما اکنون این زندان از نظر گروه تروریستی طالبان قانونمند شده و دارای یک میکانیزم مدون نیز است.

این دستورنامه گروه طالبان که در ظاهر به برخی از مبانی و روایت‌های مذهبی نیز مستند شده است به معنای واقعی کلمه یک نفرت‌نامه و متنی سرشار از بدویت، تحجر و تجاوز به تمام زوایای زندگی عمومی و خصوصی مردم است. همچنین تاکید متداوم این گروه در متن قانون امر به معروف مبنی بر کنار گذاشتن مذاهب بزرگ اسلامی به خصوص مذهب شیعه و اقدامات دیگرشان مبنی بر حذف تمام مظاهر مذهب و فقه جعفری، گویای انحصار مذهبی و حذف میلیون ها پیرو مذهب جعفری از صحنه های رسمی کشور است.

از این رو حزب عدالت و آزادی افغانستان لازم می‌بیند که ضمن تقبیح این نفرت‌نامه، نکاتی را جهت روشن شدن افکار عمومی و تاکید بر مواضع قبلی خود در برابر گروه تروریستی طالبان یادآوری کند:

 

  1. آنچه به نام قانون امر به معروف و نهی از منکر منتشر شده است، به معنای واقعی کلمه نفرت‌نامه و سرشار از قیودات بدوی مبتنی بر ذهنیت تاریک اندیش طالبانی است و هیچ ربطی به مبانی و ارزش‌های دینی و اسلامی ندارد. زیرا همه آزادی‌های مردم را سلب می‌کند و مخالف همه ارزش‌ها و اصول انسانی کرامت بشری است و به اعضای گروه طالبان اجازه می‌دهد تا با عناوینی چون محتسب و آمر به معروف و ناهی از منکر به خصوصی‌ترین بخش‌های زندگی مردم ورود کنند و کرامت انسانی شهروندان را لکه‌دار کنند. این گروه با چنین تصامیم ظالمانه و غیر انسانی، هم به تعمیق بحران و شکاف‌های قومی و مذهبی دامن می‌زند و هم تنفر و انزجار از دین اسلام را همگانی می‌‎کند و بدین ترتیب به نام اسلام، بزرگ ترین آسیب‌ها و ضربه‌ها را به ریشه اسلام و زیست مسالمت‌آمیز و انسانی در افغانستان می‌زند، در حالی که اسلام یک دین انسانی است و مهم ترین پیام آن عدالت، آزادی و برابری و احترام به کرامت انسانی و احترام به حقوق بشر اعم از زن و مرد است.

 

  1. از گروه تروریستی طالبان چیزی فراتر از آنچه در این متن آمده است انتظار نمی‌رود. به همین خاطر توقع تغییر روش و حرمت نهادن به حقوق انسانی مردم از سوی این گروه، یک توهم و ساده‌لوحی احمقانه است. همگان به ماهیت بدوی و جهالت طالبانی آگاهی کامل دارند، اما متاسفانه هرکس و هر گروه و کشوری به خاطر کسب منافع خود، خود را به ساده‌لوحی و تجاهل می‌زند. اما همگان بدانند که فرجام این تجاهل، همان‌گونه که سرنوشت مردم افغانستان را تیره و تار ساخته است، روزی دامن آنان را نیز خواهد گرفت.

 

  1. گروه طالبان نیز از پیامدهای قانونی کردن ستم و تبعیض و نقض کرامت بشری کاملا آگاه هستند و می‌دانند که اکثریت مردم افغانستان با چنین ستم‌هایی مخالف هستند، اما به دلیل راضی نگه داشتن طرفداران اندک خویش و حاکم کردن آنان بر مقدرات مردم و در نهایت استمرار حیات ننگین خویش چنین تصمیمات غیر انسانی اتخاذ می‌کنند. با تاسف باید به طور روشن گفت که بخشی از سیاست‌مداران و گروه‌هایی سیاسی که از لحاظ پایگاه قومی با طالبان مشترک هستند، تنها به دلیل سلطه قومی که طالبان به وجود آورده اند، از این وضعیت راضی هستند. طی سه سال گذشته تلاش‌های زیادی صورت گرفت که یک چتر کلان‌تر برای مبارزه با گروه طالبان با حضور همه جناح‌ها و گروه‌های سیاسی مخالف طالبان به وجود آید، اما تعدادی از سیاستمداران و گروه‌های سیاسی که احساس هم‌ذات‌پنداری با طالبان دارند از چنین روندی جلوگیری کرده‌اند. اما آنان نیز باید بدانند که عمر طالبان هرچه دوام بیاورد به همان میزان نفرت‌های قومی و مذهبی را عمیق‌تر کرده و بحران افغانستان را طولانی‌تر می‌سازند. این امر بدون شک همه اقوام و کتله‌های انسانی را در منجلاب بیشتر غرق می‌کند و همگان را با خود به عمق فاجعه می‌برد.

 

  1. از همه کشورهای منطقه و جهان می‌خواهیم که به سرنوشت مردم افغانستان احترام بگذارند و از هرگونه تعامل یک جانبه با گروه ترویستی طالبان خودداری کنند. آن‌چه در سه سال اخیر از سوی کشورهای مختلف صورت گرفته است، در واقع زیر پا کردن مطالبات و خواست‌های برحق مردم افغانستان و تنها تعامل با یک گروه غاصب و بدوی بوده است که هیچ ربطی به مردم افغانستان ندارد و این گروه هرگز نمی‌تواند از مردم عزت‌مند افغانستان کند.

 

  1. ما ضمن تقدیر از ریچارد بنت گزارشگر ویژه حقوق بشر ملل متحد و تقبیح شدید موضع طالبان مبتنی بر منع ورود ایشان به افغانستان، از سازمان ملل متحد به خصوص دفتر معاونت این نهاد بین المللی در افغانستان (یوناما) می‌خواهیم که به وظایف اصلی و ارزش‌های مندرج در منشور ملل متحد پای بند بوده و واقعیت‌های افغانستان را برای مردم جهان بازگو کنند. متاسفانه این نهاد برخلاف فلسفه وجودی و ارزش‌ها و اصول بین المللی تا کنون به نحوی با گروه طالبان همسویی داشته است و تمام مردم افغانستان به شمول جناح‌ها و احزاب سیاسی، نهادهای جامعه مدنی، فعالان حقوق زن و حقوق بشر و رسانه‌های آزاد را به فراموشی سپرده است. امیدواریم که قانون امر به معروف و نهی از منکر به حد کافی ماهیت و اهداف گروه طالبان را روشن کرده باشد.

 

  1. ما از مبارزات برحق و جنبش‌های اعتراضی زنان قهرمان افغانستان حمایت کامل خود را اعلام می‌داریم و از همه مردم افغانستان به خصوص مخالفان این گروه می‌خواهیم که در صف واحد در برابر این گروه ستمکار بایستند و میکانیزم‌های عمومی مخالفت و مبارزه با گروه تروریستی طالبان را تقویت کنند.

 

  1. ما بر این باور هستیم که امر به معروف و نهی از منکر بیشتر از این که مداخله در حریم شخصی و محدود ساختن حقوق و آزادی های عمومی افراد باشد، مصداق روشن و عینی آن مبارزه بر ضد حاکمیت نامشروع طالبان و شیوه‌های ظالمانه آنان است. در اسلام امر به معروف واقعی به معنای فریاد زدن برای تأمین عدالت، آزادی، برابری و احقاق حقوق محرومان و ستمدیدگان و نهی از منکر نیز به معنای مبارزه بر ضد استبداد، انحصار، شکنجه، دیکتاتوری، تبعیض و بی‌عدالتی است. از نگاه تعالیم ارزشمند دین اسلام، انحصار قومی و زبانی و مذهبی قدرت سیاسی، شنیع‌ترین مصداق منکر است که باید با آن مبارزه شود.

 

  1. ما یکبار دیگر تأکید می‌کنیم که تنها راه حل بنیادی بحران افغانستان و پایان دادن به منازعات و بیدادگری‎‌های متداوم و تأمین حقوق برابر و عادلانه برای تمام گروه‌های اجتماعی و فرهنگی و قومی و مخصوصا زنان افغانستان، برقراری نظام فدرالی در کشور است که در سایه آن تمام افراد در لایه‌های مختلف، حاکم بر سرنوشت خویش خواهند شد.

 

حزب عدالت و آزادی افغانستان

4 سنبله 1403 خورشیدی

 

 

پیوند کوتاه:

https://jfp-af.org/?p=3640

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com