سه‌شنبه 2 دلو 1403 برابر با Tuesday, 21 January , 2025
حزب عدالت و آزادی افغانستان

Justice and Freedom Party of Afghanistan

در این جلسه که به صورت مجازی و از طریق پلتفرم زوم برگزار شده بود استاد حاجی محمد محقق عضو هیات رئیسه شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان سخنرانی کرد و سپس اعلامیه شورا به این مناسبت قرائت و در پایان به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داده شد.
شورای مقاومت ملی

روز پنجشنبه 26 اسد 1402 همایشی از سوی شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان به مناسبت روز سیاه پانزدهم آگست، دومین سالروز سقوط نظام جمهوری اسلامی افغانستان و حاکمیت مجدد گروه طالبان با اشتراک اعضای هیات رئیسه و هیات رهبری و اعضای شورا برگزار شد.

در این جلسه که به صورت مجازی و از طریق پلتفرم زوم برگزار شده بود استاد حاجی محمد محقق عضو هیات رئیسه شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان سخنرانی کرد و سپس اعلامیه شورا به این مناسبت قرائت و در پایان به پرسش‌های خبرنگاران پاسخ داده شد.

استاد حاجی محمد محقق در این جلسه ضمن تسلیت روز سیاه پانزدهم آگست به مردم افغانستان اظهار داشت که گروه طالبان با قدرت و توانایی خود افغانستان را تصرف نکرد بلکه افغانستان بر اثر یک توطیه بین المللی به این گروه تسلیم داده شد.

استاد محقق در باره اظهارات اخیر زلمی خلیلزاد نماینده پیشین ایالات متحده در امور افغانستان مبنی بر دعوت از رهبران سیاسی جهت برگشت به افغانستان گفت که مفهوم سخنان وی این است که همگی ما برویم در کابل و به طالبان بیعت کنیم. در غیر آن صورت طالبان کوچک‌ترین انتقاد را تحمل نمی‌کنند و ما کسانی نیستیم که در کابل برویم و تنها در خانه بنشینیم که طالب ما را نکشد.

وی در باره پیامدهای حکومت دوساله طالبان گفت که نخستین پیامد اردو و پلیس و ساختار دولتی افغانستان فرو پاشید و بیش از دو میلیون نفر آواره شدند. فقر مفرط و بیکاری و از دست رفتن سرمایه‌های فرهنگی و مدنی کشور و محرومیت کامل زنان بخش دیگر دستاورد طالبان در دو سال گذشته بوده است.

رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان کشتار و ترور هدفمند نیروهای امنیتی و کارمندان دولت سابق، نقض وسیع حقوق بشر، جابجایی اعضای تحریک طالبان پاکستانی در شمال کشور را از دیگر پیامدهای حاکمیت طالبان دانست و اظهار داشت که این گروه به بهانه شریعت تمام قوانین نافذه کشور را تعطیل کرده است و هر طالب در هر منطقه خودش قانون است و هر طور که سلیقه اش ایجاب کند حکم می‌کند.

استاد محقق تصریح کرد که سیاست تعاملی که برخی کشورهای همسایه و جهان امروز در پیش گرفته شده تا کنون نتیجه نداده است و از این پس نیز نتیجه نخواهد داد. طالبان در حال شعله ور ساختن منازعات آب و خاک با کشورهای همسایه هستند و گروه‌های تروریستی را در دامن خود پرورش می‌دهند و این مسایل سبب خواهند شد تا روزی افغانستان را رو در روی کشورهای همسایه قرار دهند. بنابراین بهتر آن است که کشورهای همسایه و جهان دست از تعامل با این گروه افراطی و تروریستی بر دارند.

وی هم‌چنین گفت که پیام ما به ملت افغانستان این است که طالبان از جایگاه دین سخن نمی گویند بلکه دست پرورده غرب هستند و ملت عزیز ما آماده باشند که جولان این گروه روزی به پایان می‌رسد و مردم باید برای سرنوشت آینده خویش را عیار سازند.

سپس اعلامیه شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان توسط خانم زرگل عالمی قرائت شد که در آن از روز پانزدهم آگست به عنوان روز سیاه یاد شده است.

در این اعلامیه آمده است: « طالبان به لحاظ ماهوی یک گروه تروریستی است که با برپایی تسلط نامشروع و نام نهاد امارتی خود، بستر مناسبی برای رشد دیگر گروه‌های تروریستی فراهم کرده است. اکنون افراد منسوب به گروه‌های تروریستی دیگر در درون نهادهای طالبان مشغول وظایف در پست‌های کلیدی و در عین حال مشغول توطیه‌چینی برای گسترش حملات تروریستی در سطح جهان و منطقه هستند.»

در این اعلامیه هم‌چنین خطاب به کشورهای منطقه و جهان که دم از تعامل با طالبان می‌زنند آمده است که این تعامل همان‌گونه که افغانستان را به خاک سیاه نشانده است، روزی تعامل‌گران نیز خواهد گرفت. بنابراین بهتر آن است که کشورهای جهان و همسایگان افغانستان به مطالبات برحق مردم افغانستان احترام بگذارند و دست از حمایت گروه تروریستی طالبان بر دارند.

پس از قرائت اعلامیه شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان جلسه پرسش و پاسخ از رهبران شورای مقاومت آغاز شد که در ابتدا مختار وفایی از ایندیپندنت فارسی در پرسش از مارشال عبدالرشید دوستم رهبر جنبش ملی اسلامی و عضو هیات رئیسه شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان گفت که مقامات مختلف آمریکایی اخیرا در مصاحبه‌های خود واضح ساخته اند که مخالفان سیاسی طالبان باید خود شان دست به کار شوند و ایالات متحده دیگر از جنگ در افغانستان حمایت نمی کند. سوال این است که ابزار شما در مقابله با طالبان چیست؟

مارشال دوستم در پاسخ اظهار داشت که ما در مبارزه نظامی 45 سال سابقه جنگ داریم و در اکثر مواقع بدون توپ و تانک و بدون طیاره و با اتکا به حمایت و قدرت مردم خویش جنگیده ایم. اکنون نیز مردم ا زجان سیر آمده اند و تنها یک رهبری واحد نیاز است که وارد میدان شود و ما هر زمان که مناسب بدانیم دست به چنین اقدامی خواهیم زد.

هم‌چنین ناجیه خیرخواه از آماج نیوز از مارشال عبدالرشید دوستم پرسید که شما در آخرین مصاحبه خود گفتید که اگر آمریکا از ما حمایت کننند ما طالبان را نابود می کنیم. این سخن شما مورد انتقاد مردم قرار گرفته و مردم می‌پرسند که مگر آمریکا افغانستان را به به طالب تسلیم نداده است که شما هنوز به آمریکا چشم دوخته اید؟

مارشال دوستم در پاسخ گفت که در این گفتگو ما فقط از آمریکا به عنوان یک مثال نام گرفته ایم و منظور ما کل جهان است که از مردم افغانستان حمایت کنند و دست از حمایت طالبان به بهانه تعامل بر دارند.  سخن ما با جهان این است که کشورها وقتی سخن از افغانستان می‌گویند تنها به سراغ طالب نروند و حرف مردم افغانستان و حرف شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان و دیگر جناح‌های سیاسی را نیز ب شنوند.

در بخش دیگر فیروز رحیمی از بخش پشتوی بی بی سی در سوالی از مارشال دوستم پرسید که شورای مقاومت ملی فعلا هیچگونه فعالیت عملی ندارد و تنها به صدور اعلامیه به مناسبت‌های مختلف اکتفا می‌کند. چه زمانی شما به کارهای عملی می‌پردازید؟

مارشال دوستم در جواب گفت که ما هنوز زنده هستیم و همان آدم های سابق هستیم و تا کنون ده‌ها گروپ تروریستی مثل القاعده و داعش و طالب را شکست داده ایم. ما زمانی که فرصتش فرا برسد دوباره طالب را شکست خواهیم داد.

هم چنین حسیبه اتکپال از تلویزیون آمو در سوالی از مارشال عبدالرشید دوستم پرسید که شما گفتید که حالا نیاز به توپ و تانک آمریکایی نیست و تنها یک رهبری نیاز است. این زمان چه وقت فرا می‌رسد و این رهبری واحد چه زمانی به صحنه خواهد آمد و شما چه وقت اقدام می‌کنید؟

مارشال دوستم در جواب گفت که ما آمادگی خود را داریم و هر وقت که زمان را مناسب بدانیم وارد صحنه خواهیم شد. چون دو سال اثبات کرد که طالب هیچ تغییری نکرده است و مردم از دست طالب به ستوه آمده است.

در این جلسه شخصی به نام توماس هاردینگ در باره برنامه‌های آینده شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان پرسید که فعلا گروه طالبان سر قدرت است و جهان نیز در حال تعامل با این گروه هستند و شما چه اقداماتی را در برابر این گروه در نظر گرفته اید؟

در پاسخ به این پرسش استاد حاجی محمد محقق عضو هیات رئیسه شورای مقاومت ملی اظهار داشت که اکنون دو گونه تعامل با طالبان جود دارد: یکی تعامل ایالات متحده است که هفته وار برای این گروه پول و امکانات می‌فرستد و دیگری تعامل کشورهای منطقه و حامیان منطقه‌ای طالبان است.

لذا ما از هر دو طیف می‌خواهیم که پول مالیه‌دهندگان کشورهای خود را به یک گروه تروریستی سرآزیر نکنند و دست از تعامل و حمایت از طالبان بر دارند. زیرا طالبان گروهی است که روزی همه را پشیمان خواهند کر. به خصوص همسایه‌های شمالی و همسایه غربی افغانستان در برابر طالبان بسیار آسیب‌پذیر هستند و لذا برای همگان هشدار می‌دهیم که روزی بهای تعامل با طالبان را خواهند پرداخت.

وی تاکید کرد که شاید ما جزییات طرح خود را افشا نکنیم ولی حرف ما این است که شورا هنوز طرح جنگ ندارد و ملاحظه کشورهای جهان را کرده است. ما با مقاومت مسلحانه هم‌نوا هستیم ولی خود ما هنوز وارد صحنه نشده ایم. اگر روزی مناسب بدانیم وارد خواهیم شد.

سوال دوم این بود که عکس العمل شما در باره تعامل جامعه جهانی با طالبان چیست؟

در این جلسه خبرنگاری از استاد عطا محمد نور رهبر عضو هیات رئیسه شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان پرسید که شما در گفتگوی اخیر تان یکی از اشتباهات خود را اعتماد سیاسی به اقای حنیف اتمر در انتخابات سال 2019 گفتید. در حالی که شما قبلا از انتخابات در آن سال گفته بودید که آقای اتمر هیچگونه تعصب قومی ندارد و می‌تواند برای افغانستان مفید باشد. چرا نظر شما از آن زمان تا کنون تا این حد در برابر آقای اتمر تفاوت کرده است؟

استاد عطا محمد نور در پاسخ به این پرسش گفت که بازی ها در سیاست گاهی طوری است که بر اساس منافع مردم تغییر می کند. من زمانی با اتمر مناسبات بدی داشتم. ولی درآستانه انتخابات یک ایتلافی را با وی تشکیل دادیم که هنوز تکرار می کنم که اشتباه بود. وی افزود که ایجاد آن ایتلاف با آقای اتمر به خاطر برنامه‌ای که تیم داشت و نظام صدارتی را وی پذیرفته بود و از نظام متمرکز دست برداشته بود.

بنابراین ایتلاف ما با محوریت شخص نبود بلکه با محوریت یک برنامه سیاسی بود. ولی هنوز بر این باور هستیم که آن ایتلاف یک اشتباه بود و ما از مردم معذرت می خواهیم.

پیوند کوتاه:

https://jfp-af.org/?p=1511

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین عناوین
پر بازدیدترین ها
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com