جمعه 14 جدی 1403 برابر با Thursday, 2 January , 2025
حزب عدالت و آزادی افغانستان

Justice and Freedom Party of Afghanistan

اعلامیه حزب عدالت و آزادی افغانستان در پیوند به گزارش اخیر شورای امنیت ملل متحد و ضرورت تغییر در رویکرد جهان نسبت به گروه طالبان

گروهِ طالبان نزدیک به دوسال است که به‌صورت غیرِمشروع و با تکیه بر زور برسرنوشت 40 میلیون انسان در افغانستان حاکم‌ گردیده و به دلیل عدم ظرفیت این گروه در امر حکومت‌‌داری و نارضایتی مطلق مردم افغانستان از آن، هنوز نتوانسته است هیچگونه مشروعیت داخلی و بین المللی را کسب کند.

در سطح بین المللی کشورهای منطقه و جامعه جهانی باوجود اختلاف نظر، تضاد منافع و رقابت با یکدیگر در میدان بازی افغانستان و علی‌ رغم حمایت برخی از این کشورها از گروه طالبان، اما هیچ کدام تا كنون حاضر نشده‌ که طالبان را به رسمیت بشناسد.
در سطح داخلی نیز مردم افغانستان همچنان در فضای اختناق و در سایه حاکمیت سیاه و استبدادی طالبان به سر می‌برند و در انتظار آزادی و بازگشت حاکمیت قانون و اعاده یک نظام منتخب و مشروع لحظه‌شماری می‌کنند.

اخیرا در گزارش 1 جون 2023 شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد افغانستان، سیاست پشتون‌محور، انحصاری، استبدادی، زن‌ستیزانه و ضد حقوق بشری، ادامه و تعمیق روابط با القاعده، طالبان پاکستانی و سایر گروه‌های تروریستی، افزایش خطر تروریسم منطقه‌ای و بین المللی، تشدید افراطیتِ مذهبی و ایدئولوژیک، عدم تعدیل در سیاست، تغییر‌ناپذیری در مواضع و شیوه‌‌ی حکومت‌داری، تشدید خشونت، عدم انعطاف در قبال مطالبات شهروندان و جامعه جهانی، رقابت درون‌گروهی بر سر تصاحب مناصب بالای حکومتی، مدیریت مافیایی سرمایه و ثروت ملی، منابع طبیعی و سودجستن از قاچاق مواد مخدر؛ بخشی از حقایق و واقعیت‌‌ها است که در باره گروه طالبان، بازتاب یافته است كه يك گام مثبت بوده و ما ازان استقبال ميكنيم.

اما سخت‌ گیری‌ها و مواجهه‌ی خشن و فرا قانوني گروهِ حاکم با مردم فراتر و شديدتر از آنچه در گزارش شورای امنیت آمده است، می‌باشد. یعنی افزون بر موارد یاد شده در گزارش، رشوه‌ ستانی‌، زورگیری، باج‌ستاني، غصب ملكيت‌هاي شخصی مردم، تخریب کشت و کار مردم در برخی از مناطق و ولایات، محاکمه و مجازات‌‌های صحرایی و خلاف قانون شهروندان، قتل و کشتار منسوبین حکومت پیشین و مخالفان نظام طالبانی، طرح دعواهایی ساختگی علیه مردم برای باج‌گیری، اتهام بستم به افراد به بهانه همکاری با حکومت پيشين و داشتن سلاح و تفنگ دولتی برای اخذ پول و ایجاد رعب و وحشت در زندگی روزمره مردم از جمله از رفتار‌های مأموران و نیروهای گروه طالبان است که عمدتا در ولایات و مناطق اقوام غير پشتون اِعمال می‌شود و این رویه روز به روز وخیم‌تر شده و گسترش می‌یابد.

هرچند نشر چنین گزارشی از طرف شوراي امنيت سازمان ملل متحد براي بيان واقعيت موجود افغانستان، ماهيت واقعي و ناكام حكومت طالبان، گسترش ورشد فعاليت گروه هاي تروريستي زير حمايت طالبان و وضعيت اسفبار مردم افغانستان گام نيك است اما انتظار مردم افغانستان از شوراي امنيت سازمان ملل متحد و كشور هاي جهان اين أست كه قدم بعدي را در جهت تغیير وضعيت موجود وپايان بخشيدن به رنج‌ها ومصيبت‌هاي مردم افغانستان بردارند.

بنابراین ما انتظار داريم كه شوراي امنيت سازمان ملل متحد و جامعه جهاني با احترام به اصول و ارزش‌هاي انساني و حقوق بشري، توجه به خواست‌ها و آرمان‌هاي مردم افغانستان و استحكام امنيت جهاني، در مسير برون رفت از اين وضعيت غير قابل قبول نكات ذيل را مورد توجه خويش قرار دهند:

1. از اقداماتي كه باعث به‌ رسمیت شناختن گروه طالبان گردد خودداری صورت گيرد. چون در غير آن صورت نه تنها تمام اصول وارزش هاي پذيرفته شده جهاني زير سؤال خواهد رفت بلكه اين كار نوعي باج دهي وضعف در برابر تروريزم تلقي شده و در نتيجه امنيت جهاني را با خطرات و چالش‌هاي بيشتر مواجه خواهد کرد.

2. سياست كنوني تعامل با طالبان نه تنها نتيجه مثبت و مورد انتظار و تغيیر در رفتار طالبان را نداشته است بلکه در بسياري از موارد نتيجه منفي را نيز در پي داشته أست. نگراني جدی اين است كه ادامه اين سياست باعث تقويت نظام استبدادي و ضد بشری طالبان خواهد گرديد. بنا بر اين ما باورداريم كه با تغیير اين رويكرد، تعامل از موضع قوي و تعامل با قاعده وسيع كه نمايندگان واقعی مردم و زنان افغانستان بخشي از آن باشند مي‌تواند براي تغیير وضع موجود كمك كند.

3. باور ما اين أست كه راه حل‌اساسی و پایدار بحران کنونی افغانستان، مراجعه به آرای مردم و ایجاد نظام دموکراتیک مبتنی بر قانون اساسی و رعایت ارزش‌های بنیادین مندرج در اعلامیه‌‌ها و میثاق‌‌های بین المللی، منشور ساازمان ملل متحد و اعلاميه جهاني حقوق بشر مي‌باشد. تقاضاي ما از شوراي امنيت سازمان ملل متحد و جامعه جهاني اين أست كه اقدامات خويش را در جهت تحقق اين هدف سامان دهند كه هم كمك به مردم افغانستان و هم تقويت امنيت جهاني است.

4. نشست‌ها و كنفرانس‌هایی كه در مورد افغانستان چه در سطح كشورها، چه در سطح نهادهاي بين المللي و خصوصي و چه در سطح موسسات فرهنگي صورت مي‌گيرد در صورتی مثبت و نیک خواهد بود كه بتوانند در جهت حل بحران موجود كمك كنند. عدم دعوت از نمايندگان واقعی مردم افغانستان كه خواهان صلح و همگامی با نظام جهاني و پيشرفت وترقي هستند در بعضي از اين جلسات آن ها را دچار نقص جدی نموده و نتایج لازم را در پي نخواهند داشت. بنابراين پيشنهاد ما اين أست كه در اين‌گونه نشست‌ها مطالبات واقعی و ديد گاه‌هاي مرد افغانستان نيز مشاركت داده شود.

حزب عدالت و آزادی
25 جوزا 1402
برابر با
15 جون 2023

پیوند کوتاه:

https://jfp-af.org/?p=9

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین عناوین
پر بازدیدترین ها
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com