شنبه 3 قوس 1403 برابر با Saturday, 23 November , 2024
حزب عدالت و آزادی افغانستان

Justice and Freedom Party of Afghanistan

از زمان تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، کشور با «بحران بشری» مواجه شده و بیش از دو سوم جمعیت آن نیازمند کمک های بشردوستانه است؛ اما دخالت و سوء استفاده طالبان از کمک های بین المللی، همواره نگران کننده بوده است.
سوء استفاده طالبان از کمک های بشردوستانه

به گزارش شفقنا، اداره بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان (سیگار) که کارش نظارت از کمک های آمریکا به افغانستان است، در دو سال گذشته بارها در مورد «سوءاستفاده» طالبان از کمک های بشردوستانه به مردم کشور، گزارش داده است.

جان ساپکو، بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان، در تازه ترین سخنان خود در کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، از «بهره برداری» گسترده طالبان از کمک های بشردوستانه آن کشور به افغانستان خبر داده است.

بر اساس گزارش سیگار، آمریکا پس از تسلط دوباره طالبان بر افغانستان، 2.35 میلیارد دالر به این کشور کمک کرده است و بزرگترین کمک کننده به افغانستان به شمار می رود.

مقام های آمریکایی، از جمله کرن دیکر، کاردار سفارت آمریکا برای افغانستان نیز این رقم را تأیید کرده اند و گفته اند که آن کشور بزرگترین کمک کننده به افغانستان پس از تسلط طالبان هستند.
«اخاذی، مالیه و ایجاد سازمان های تقلبی»

بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان گفته است که طالبان به شیوه های گوناگون از کمک های بشردوستانه آمریکا به افغانستان، «اخاذی» می کنند.

او فشار طالبان بر مؤسسه ها و نهادهای همکار آمریکا برای استخدام افراد شان، واداشتن آنان به خرید کالا و اقلام مورد نیازشان از شرکت های وابسته به طالبان و عقد قرارداد با این شرکت ها و گرفتن مالیه و «تعرفه» به شیوه های گوناگون از این کمک ها را به عنوان نمونه های از «بهره بردن» و «سوء استفاده» طالبان از کمک های بشردوستانه عنوان کرد.

بر اساس گزارش آقای ساپکو، طالبان تنها از آگست سال 2021 تا می سال 2023 میلادی 10.1 میلیون دالر از کمک های بشردوستانه آمریکا به افغانستان مالیه و تعرفه اخذ کرده اند.

او افزوده که علاوه بر این، طالبان از کمک های غذایی آمریکا به مردم افغانستان نیز سوء استفاده می کنند و این کمک ها را به سربازان خود منتقل می کنند.

او گفته است که سیگار با 39 نفر از افرادی که در بخش امداد رسانی در افغانستان نقش دست اول دارند، مصاحبه کرده و تقریبا همگی تأیید کرده اند که طالبان کمک ها را به نفع شان منحرف می کنند و یا از آن سوء استفاده می کنند.

سیگار پیش از این گفته بود که طالبان به صورت «غیرمستقیم» از کمک های مالی آمریکا به بخش آموزش در افغانستان «سود» می برند.

در گزارش سیگار آمده بود که طالبان از جمله با ایجاد سازمان ‌های غیردولتی تقلبی و نفوذ و اخاذی از سازمان ‌های آموزشی، از این کمک‌ ها سود می ‌برند.

یکی از مسئولان یک سازمان غیردولتی به سیگار گفته است که طالبان شهروندان افغانستان را که از امریکا حمایت مالی در بخش آموزش دریافت می ‌کنند، هدف قرار می ‌دهند و از آنها تحت پوشش مالیات «اخاذی» می‌ کنند.
«احتمال تأمین فعالیت های تروریستی با کمک آمریکا»

بازرس ویژه آمریکا در امور بازسازی افغانستان، در سخنان خود در مورد «اخاذی» و «سوء استفاده» طالبان از کمک های بشردوستانه آن کشور گفته است که امکان دارد این کمک برای تأمین فعالیت های تروریستی استفاده شود.

او گفته است که ««این دخالت و انحراف کمک‌ های ایالات متحده نگران‌کننده است و خطرات متعددی را به همراه دارد.»

آقای ساپکو افزوده که «انحراف کمک‌ های بشردوستانه توسط طالبان با توجه به بحران انسانی که مردم با آن مواجه هستند و همچنین روابط تروریستی طالبان، نگرانی خاصی دارد. برخلاف دولت ‌های قبلی افغانستان، وجوه انتقال‌ یافته در حال حاضر ممکن است علاوه بر غنی‌ سازی جیب مقامات فاسد، فعالیت‌های تروریستی را تأمین مالی کند.»

طالبان از زمان تسلط دوباره بارها متهم به ارتباط گسترده با گروه های تروریستی از جمله شبکه القاعده و تحریک طالبان پاکستان شده اند.

علاوه بر این، این گروه خود نیز از نظر بسیاری از شهروندان افغانستان، یک «گروه تروریستی» به شمار می رود و در تشکیلات نظامی خود نیز یک «واحد انتحاری» دارد.
«واکنش ها به اخاذی طالبان از کمک ها»

دولت آمریکا تا اکنون گزارش های سیگار در مورد «اخاذی» و «سوء استفاده طالبان» از کمک های بشردوستانه آن کشور به افغانستان را نپذیرفته است.

در تازه ترین مورد، متیو میلر، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در واکنش سخنان جان ساپکو در نشست استماعیه کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آن کشور گفته است که ایالات متحده نظارت قوی بر کمک های خود به افغانستان دارد.

او گفته است که « «ما با شرکای بین ‌المللی قابل اعتمادی کار می ‌کنیم که تجربه گسترده‌ای در کار کردن در محیط‌ های چالش‌برانگیز مانند افغانستان، جایی که ما هیچ حضوری نداریم، دارند.»

اما پیش از این، مایکل مک کال، رئیس کمیته روابط خارجی مجلس نمایندگان آمریکا، «ریختن پول مالیه دهندگان آمریکا به جیب طالبان» را «نفرت انگیز» خوانده بود.

او در واکنش به یک گزارش دیگر سیگار در مورد مداخله طالبان کمک های بشردوستانه، با نشر یک بیانیه گفته بود که «این نفرت ‌انگیز است که پول مالیه ‌دهندگان آمریکا به جیب گروه تروریستی‌ مانند طالبان برود».

در بیانیه آقای مک کال آمده بود که ««بحران انسانی در افغانستان با عقب ‌نشینی پر هرج ‌و مرج و مرگبار رئیس ‌جمهور بایدن به ‌طور قابل توجهی بدتر شد. نفرت ‌انگیز است که پول مالیه ‌دهندگان ایالات متحده جیب گروه تروریستی‌ای مانند طالبان را پر می ‌کند که زنان و دختران افغان را مورد آزار و اذیت قرار می ‌دهد، القاعده و سایر تروریست‌ها را تأمین مالی می‌ کند، جنایات علیه اقلیت ‌های مذهبی را مرتکب می‌ شود و روزانه موارد متعدد دیگری از حقوق بشر را نقض می ‌کند.»

بسیاری از شهروندان افغانستان نیز به این باور هستند که کمک های آمریکا به افغانستان، به ویژه کمک های نقدی، برای «تقویت»،«استحکام» و «دوام» سلطه طالبان است و نه برای کمک به افراد فقیر و کسانی که نانی برای خوردن ندارند.

پیوند کوتاه:

https://jfp-af.org/?p=2306

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین عناوین
پر بازدیدترین ها
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com