جمعه 7 جدی 1403 برابر با Friday, 27 December , 2024
حزب عدالت و آزادی افغانستان

Justice and Freedom Party of Afghanistan

گروه طالبان با به راه انداختن جنگ‌هاي خونين، کشتارهای بی‌رحمانه‎، خشونت گسترده و ناكام ساختن مذاكرات صلح دوحه، بر اساس یک توافق فاجعه‌بار با ایالات متحده آمریکا در آگست 2021 بر افغانستان تسلط پيدا کرد که پیامدهای ناگواری تا کنون برای مردم افغانستان داشته است.

تشدید فقر، بیکاری، آوارگی، نادیده گرفتن حقوق شهروندی مردم به خصوص زنان، تعطیلی مکاتب و دانشگاه‌ها بر روی دختران و زنان، محرومیت زنان از کار، کوچ‌های اجباری، حذف گروه‌های قومی از تمام عرصه‌های اجتماعی، سیاسی، اداری و حقوقی، تداوم کشتار نیروهای امنیتی و مقامات دولت پیشین، دستگیری‌، اختطاف و هتک حرمت زنان و دختران هزاره و تاجیک به بهانه نداشتن حجاب طالبانی، حذف کامل آزادی بیان و تعطیلی رسانه‌های مستقل، غصب زمین‌ها‌ و جایدادهای مردم، وضع مالیات سنگین به نام عشر، تداوم نسل‌کشی هزاره‌ها و رشد حملات انتحاری و تروریستی علیه این قوم، حذف فقه شیعه از نصاب درسی دانشگاه‌ها، لغو قانون احوال شخصیه اهل تشیع، روند رو به رشد استبداد و تبعیض بی‌سابقه، چپاول دارایی‌های عامه و معادن افغانستان و تقسیم منابع عایداتی کشور میان سران این گروه تنها بخشی از پیامدهای تسلط طالبان بر افغانستان بوده است. این موارد و سایر موارد دیگر از ستم‌ها و جنایات طالبان در اسناد و گزارش‌های نهادهای مربوط به ملل متحد و دیگر سازمان‌های بین المللی و رسانه‌های جهان به دفعات یادآوری گردیده است.

گزارش هماهنگ كننده ويژه سازمان ملل متحد آقاي فريدون سينيرلي اوغلو و تدوين نقشه راه براي حل قضيه افغانستان، علی‌رغم نواقصی که دارد، ابتكار خوبي براي بيرون‌رفت افغانستان از وضعيت دشوار كنوني است و حزب عدالت و آزادی افغانستان مانند سایر گروه‌ها و جناح‌های سیاسی از آن‌ها استقبال می‌کند. اما نباید این روند به امتیازدهی و لجاجت گروه طالبان و در نهایت شکست منجر گردد.

با در نظر داشت گزارش هماهنگ كننده ويژه، قطعنامه 2721 شورای امنیت سازمان ملل متحد و عملیاتی شدن احکام این قطعنامه، قرار است نشستی به ‌رهبری سازمان ملل متحد و با اشتراک نمایندگان کشورهای ذیدخل در قضیه افغانستان در تاریخ هجدهم ماه فبروری ۲۰۲۴ در دوحه قطر برگزار گردد. حزب عدالت و آزادي افغانستان دررابطه با این اجلاس مهم، موارد آتی را به استحضار مقامات سازمان ملل متحد، اعضای شورای امنیت،

کشورهای همسایه، سایر شرکت‌کنندگان در اجلاس دوحه و هموطنان عزيز مي‌رساند:

1. از تلاش‌های مقامات ملل متحد و نهادهای تابعه آن برای كمك‌هاي بشردوستانه به افغانستان و توزیع به موقع کمک‌‌های بشری به‌ مردم فقیر و نیازمند کشور مان در سال‌های گذشته ابراز امتنان نموده، خواستار تداوم و توزيع عادلانه این نوع کمک‌ها به تمام نيازمندان هستیم.

2. از نقشه راه سازمان ملل متحد برای حل بحران کنونی و تأمین صلح و ثبات در افغانستان با وجود نواقص و كمبودهاي آن حمایت نموده و برای رفع كمبودها و ابهام‌هاي این نقشه راه كه موجب نگرانی بخش‌هایی از مردم به خصوص زنان و قشرهای آسیب‌پذیر گرديده است، آماده همکاری و تبادل نظر هستیم.

3. از همه جوانب قضیه انتظار داریم که در جهت حل بحران افغانستان و پايان دادن به بي‌سرنوشتي و بي‌ثباتي افغانستان با در نظر داشت قطعنامه ٢٧٢١ شوراي امنيت و نقشه راه سازمان ملل متحد به‌صورت جدي و مسؤلانه همكاري لازم را بنمايند.

4. سازمان ملل متحد و كشورهاي اشتراك كننده در كنفرانس دوحه تلاش کنند تا هماهنگي و همسویي بيشتري بين كشورها بخصوص كشورهاي اعضاي دائمي شوراي امنيت بدست آيد و بهترين مبنا براي اين همسویي آن است تا از تقابل و رقابت کشورها در عرصه مسایل افغانستان جلوگیری صورت گیرد.

5. ما از تعيين نماينده ويژه سازمان ملل متحد استقبال نموده و آن را اقدام ضروري براي پیشرفت پروسه مي‌دانيم. اما تأکید می کنیم که این نماینده علاوه بر این که دارای تخصص و تجربه كافي در زمینه حقوق بشر و مسائل جنسیت باشد، بايد دانش و تجربه كافي در مورد شرايط سياسي، اجتماعي، فرهنگي و عوامل چند دهه جنگ در افغانستان نيز داشته باشد.

6. ما حضور نمايندگان مردم افغانستان يعني گروه‌هاي سياسي مخالف طالبان كه از همه اقوام کشور نمايندگي کنند و همچنین فعالان مدنی و مدافعان حقوق زنان را در نشست دوحه و در تمام پروسه ضروري مي‌دانيم و بدون حضور متناسب نمایندگان اقوام کشور، این پروسه به کامیابی نمی‌رسد و در اين راستا باور داريم كه سازمان ملل متحد براي پيشرفت و موفقيت اين پروسه نبايد براي هيچ طرفي حق وتو یا امتیاز خاصی قائل شود.

7. يكبار ديگر تاكيد مي‌کنیم كه مشكل افغانستان جز با ايجاد نظام سياسي مبتني بر انتخابات و اراده مردم افغانستان راه‌حل ديگري ندارد و مردم افغانستان از جهان و طرف‌هاي ذي‌دخل انتظار دارند كه آنان را براي تحقق اين هدف ياري نمايند. ما بر این باوریم كه با در نظرداشت جنگ‌هاي طولاني، بي‌اعتمادي، تکثر قومي و فرهنگي و تجربیات ناكام تاريخي، نظام فدرالي بهترين، كم‌هزينه‌ترين و تنها راه‌حل مناسب اين مشكل پيچيده است.

8. از شورای امنیت سازمان ملل متحد می‌خواهیم که در تطبیق مفاد قطعنامه شماره2721 و خاتمه دادن به رنج‌ها و مصيبت‌هاي مردم افغانستان از تمام سازوکارهای حقوقی و اجرایی مندرج در منشور این سازمان و دیگر اسناد بین المللی کار بگیرند.

حزب عدالت و آزادی افغانستان
20 دلو 1402 برابر با 9 فبروری 2024

پیوند کوتاه:

https://jfp-af.org/?p=2703

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین عناوین
پر بازدیدترین ها
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com