بسمالله الرحمن الرحیم
سپاس و ستایش خداوندی را که نظام آفرینش را بر پایه عدل استوار ساخته و عدالت را سرلوحه رسالت عظیم انبیا قرار داد. او که آزادی را در فطرت انسان به ودیعه نهاده تا در پرتو عقل و خرد، مسیر زندگی خویش را با اراده و اختیار انتخاب نماید. انسان، به همین دلیل نهتنها در قبال سرنوشت خود، بلکه در برابر جامعهاش نیز مسئولیت دارد.
بر اساس همین احساس مسئولیت سنگین بود که شهید والامقام ضامن علی واحدی اساس مبارزه بارژیم دست نشانده کمونیستی را تحت عنوان شورای ولایتی کابل سازمان نصر افغانستان را در سخت ترین شرایط اختناق حکومت دست نشانده کمونیستی با اصول پیچیده مبارزه مخفی برای جلو گیری از نفوذ دشمن در صفوف مبارزان بشکل حلقات کوچک سه نفره طراحی نموده بود و هدف مبارزه را در دو بُعد فرهنگی و نظامی متمرکز ساخت. او تا زمان شهادت شخصا در راس شورای ولایتی کابل که متشکل از افراد تحصیل کرده و مبارز بود، قرار داشت. شهید واحدی بعد از مبارزه خستگی ناپذیر مورد تعقیب و بعداً با دو نفر از همرزمان با وفایش محمد اسحاق رضایی و انجینیر غلام حسین امینی دستگیر و در زندان پلچرخی بعد از استنطاق و شکنجه فراوان به اعدام محکوم گردیدند و هر سه نفر به فیض عظمای شهادت نائل آمدند. آنان از نخستین مبارزان راه آزادی و عدالت و در کنار رهبر شهید استاد مزاری و دیگر یاران از عناصر کلیدی احیای هویت مردم ستم دیده ما بودند. متأسفانه بعد از شهادت آن بزرگواران باستثنای سالهای اول شهادت شان، یادی از آن شهدای عزیز نه در محافل و مجالس و نه در خاطره ها، یادداشت ها و یادواره ها از سوی هم قطاران شان آن طوری که شایسته مقام بلند ایشان بود ذکری به میان نیامد و همچنان گم نام ماندند.
بعد از شهادت مظلومانه شهید واحدی مسئولیت پُرمخاطره شورای ولایتی کابل بدوش روحانی روشن ضمیر مرحوم استاد غلام محمد برهانی قرار گرفت که با درایت، صبر و تحمل دشواریهای مبارزه، بار سنگین مسئولیت را تا سقوط رژیم کمونیستی به عهده داشت که خداوند رحمتش کند.
شورای ولایتی کابل سازمان نصر افغانستان که بعدا در زمان حزب وحدت اسلامی افغانستان و رهبری رهبر شهید، به شورای ولایتی کابل حزب وحدت تبدیل گردید. این جمع متعهد که دارای یک تشکیکلات منظم و بی نظیر در زمان خود بود، در هنگام سقوط رژیم کمونیستی مناطق وسیع و نقاط حساس نظامی و دولتی را در اختیار گرفت که موقعیت حزب وحدت را در عالیترین سطح قدرت سیاسی در پایتخت کشور تثبیت کرد. پس از انجام ان مسئولیت خطیر و با در نظر گرفتن برخی مصلحتها، این مجموعه ی فداکار از مسئولیتهای اجرایی کنار گذاشته شدند ولی همچنان با صبر و بردباری، دورهای از انزوای سیاسی را سپری کردند.
اکنون، در این مقطع حساس از تاریخ کشور و مردم ما که در حال تکرار شدن حوادث تلخ گذشته است، پس از جلسات متعدد و مذاکرات فشرده با هیئت رهبری حزب عدالت و آزادی افغانستان و به تعقیب دعوت ایشان برای همکاری و عضویت در حزب عدالت و آزادی، اعضای شورای ولایتی کابل در برابر مسئولیتی جدید قرار گرفتند.
لذا پس از بررسی اساسنامه، اصول اساسی و عملکرد حزب عدالت و آزادی، این حزب را نهادی معیاری، مترقی و در مسیر عدالت خواهی و آرمان های رهبر شهید و پرچمدار فدرالخواهی و متعهد به ترقی و پاسخگو در برابر سرنوشت مردم تشخیص دادیم. از اینرو، ما جمع کثیری از اعضای شورای ولایتی کابل حزب وحدت اسلامی افغانستان، دعوت حزب عدالت و آزادی را پذیرفته و آمادگی خود را برای عضویت و همکاری با حزب عدالت و آزادی اعلام میداریم.
امید است که در شرایط حساس و سرنوشت ساز کشور به حول و قوه الهی و در حد توان در مسیر تحقق آرمانهای مقدس شهدا به خصوص رهبر شهید استاد مزاری و مردم عزیز خویش، فعالانه سهم خویش را ادا کنیم. انشالله.
24 حمل 1404
