یکشنبه 4 قوس 1403 برابر با Saturday, 23 November , 2024
حزب عدالت و آزادی افغانستان

Justice and Freedom Party of Afghanistan

شیعیان افغانستان دیروز یکبار دیگر هنگام ادای نماز و در مسجد هدف حمله تروریستی قرار گرفتند و ده ها نفر کشته و زخمی دادند.
داعش مسئول انتحار در مسجد امام زمان بغلان

به گزارش خبرگزاری شفقنا افغانستان، حوالی ساعت 1:30 دقیقه روز گذشته 21 میزان 1402 مسجد «امام زمان» در شهر پل خمری، مرکز ولایت بغلان در شمال شرق کشور که مملو از نمازگزاران بود، یک مهاجم انتحاری نمازگزاران شیعه را هدف قرار داد.

بر اساس گزارش منابع محلی، در این حمله دست کم 30 نفر شهید و 50 تن دیگر زخمی شده اند، اما پولیس طالبان در بغلان، شمار کشته شدگان را هفت نفر و شمار زخمی ها را 15 نفر اعلام کرده است. تصاویری منتشر شده از این حمله در شبکه های اجتماعی، نشان می دهد که بخش های مختلف از این مسجد را خون گرفته و اجساد زیادی روی زمین افتاده است. با توجه به این تصاویر، احتمال اینکه شمار قربانیان این حمله بسیار بیشتر از آمار اعلام شده باشد، وجود دارد.

برخی منابع محلی می‌گویند این انفجار ناشی از حمله انتحاری بوده است، در عین حال شماری دیگر می‌گویند که رویداد در پی انفجار بمب جاسازی‌شده به‌وقوع پیوسته است.

روزنامه آمریکایی نیویورک تایمز نوشته است که گروه تروریستی داعش مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است و گفته است که مهاجم انتحاری این گروه نمازگزاران شیعه را در این مسجد هدف قرار داد.

مسجد امام زمان واقع در «سرک اول سیلو» در شهر پلخمری ولایت بغلان، یکی از بزرگترین مساجد شیعیان در این ولایت به شمار می رود و همه روزه صدها نفر از شیعیان برای ادای نماز به این مسجد می آیند.

حمله بر نمازگزاران شیعه در بغلان، با واکنش های گسترده مواجه شده است و انتقادات گسترده ای را نیز از طالبان به وجود آورده است.

«ابطال روایت امنیت سراسری»

جبهه مقاومت ملی افغانستان در واکنش به این حمله، ادعای تأمین امنیت سراسری طالبان را «دروغین» دانسته است. گروه طالبان از زمان تسلط دوباره بر افغانستان، همواره شعار داده اند که امنیت سراسری را در کشور تأمین کرده اند و جنگ و خونریزی را پایان داده اند. اما شهروندان افغانستان با اشاره به حملاتی که در بیش از دو سال اخیر علیه شیعیان هزاره در افغانستان رخ داده، می گویند که این حملان نشان می دهد که چنین روایتی «باطل» و «دروغ» است.

این جبهه نوشته است که «این گروه ترور و وحشت از یک طرف با ادعای دروغین تأمین امنیت سراسری، مردم ما را اغفال می‌نماید و از سوی دیگر با فراهم کردن چتر امن و مناسب برای گروه‌های تروریستی منطقه‌ای و بین المللی، همکار و شریک جرم می‌باشد و اینگونه مردم و کشور ما را در معرض تهدیدات بالقوه و بالفعل قرار داده است.»

پس از حمله مرگبار دیروز در مسجد امام زمان شهر پلخمری، یکی از شهروندان افغانستان با اشاره ادعای امنیت سراسری طالبان و همرسانی عکسی غرق در خون این مسجد نوشته است «آیا معنی امنیت سراسری همین است؟ این خون ها، این اجساد، معنی اش امنیت سراسری است؟»

یک کاربر دیگر فیسبوک هم نوشته است که «ادعای امنیت سراسری توسط طالبان یک دروغ بیش نیست. این گروه افغانستان را تبدیل به لانه تروریستان کرده است و قتل عام مردم هزاره و شیعه در بغلان شاهد این مدعا است.»

شیعیان هزاره در افغانستان می گویند که آنان به دلیل تعلقات قومی و مذهبی شان هدف چنین حملات قرار می گیرند و این حملات در واقع تداوم «حملات هدفمند» و «تاریخی» علیه آنان است.

خادم حسین کریمی، یک روزنامه نگار افغانستان نوشته است که «قربانیان حمله به مسجد امام زمان در پل‌خمری، شیعه و هزاره هستند و تأکید بر مذهب و قومیت آن‌ها، اولین گام درک درست از یک رخداد و ابراز واکنش مناسب اخلاقی و سیاسی به آن است.»

آقای کریمی افزوده است که « نکته اصلی این است که آن‌ها به صرف تعلق قومی و مذهبی قتل‌عام شدند و از این منظر اصلی‌ترین جنبه قتل‌عام این نمازگزاران، تعلق قومی و مذهبی آن‌هاست. در واقع تعلق قومی و مذهبی قربانیان به مثابه‌ی جرم و لزوم پاکسازی و نابودی آن برای عاملان حمله، تمام هویت و ماهیت این جنایت و جنایت‌های مانند آن را شکل می‌دهد.»

«طرح طالبان»

محمد محقق، رهبر حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان در واکنش به این حمله گفته است که چنین حملاتی «بدون شک» طرح خود طالبان است.

آقای محقق در صفحه رسمی فیسبوک خود نوشته است که «این حادثه در زمانی واقع می شود که از یکسو جهان اسلام در مصیبت مردم مظلوم فلسطین غرق اندوه و ماتم است و از سوی دیگر مدعیان دروغین اسلام در کشور ما به آدم کشی ، ترور و انفجار در مساجد دوام می دهند ، بدون شک اینگونه اعمال یا طرح خود حاکمان فعلی و یا نتیجه رشد گروه های افراطی و تکفیری در افغانستان است که در سایه حکومت طالبان بطور سرسام آوری تولید میگردد.»

جبهه آزادی افغانستان نیز در واکنش به این حمله با نشر اعلامیه ای گفته است اینگونه حملات را «در ادامه رویکرد تروریستی طالبان» می داند.

در اعلامیه این جبهه آمده است که «حمله بر اماکن ملکی و کشتن مردم در مساجد، تکیه خانه ها، جماعت خانه ها و در هنگام انجام مناسک دینی و مذهبی، روشی است که طالبان تروریستی بانی آن هستند.»

جبهه آزادی افغانستان تأکید کرده است که «حمله بر نمازگزاران اهل تشیع جنایت علیه بشریت، ادامه پاکسازی قومی و تداوم نسل کشی هزاره ها است.»

جبهه مقاومت ملی افغانستان نیز گفته است که «مقصر اصلی و درجه یک آن را رژیم نامشروع طالبان می داند.»

«ابطال ادعای عدم حضور داعش در افغانستان»

گروه طالبان از زمان در بیش از دو سال گذشته بارها ادعا کرده است که داعش را در افغانستان از بین برده است و گزارش های نهادهای بین المللی در مورد حضور این گروه در افغانستان را رد کرده است.

اما به باور شهروندان و گروه های سیاسی افغانستان، به عهده گرفتن حملات علیه شیعیان افغانستان، از جمله حمله دیروز، از سوی گروه تروریستی داعش، نشان می دهد ادعای طالبان نادرست است.

جبهه مقاومت ملی افغانستان نوشته است که این انفجار در داخل مسجد و هنگام ادای نماز «در حالی صورت گرفته که طالبان حضور و موجودیت گروه‌های تروریستی همکار و هم‌فکر خود را در افغانستان و به‌ویژه در شمال کشور انکار می‌کنند.»

شماری دیگر از شهروندان افغانستان نیز پرسیده اند که اگر طالبان در مورد عدم حضور داعش به مردم افغانستان و جهان راست می گوید، باید ثابت بسازند که در حملات علیه شیعیاه هزاره، چه کسانی دارند؟ چه گروه های این این حملات را انجام می دهند؟

شماری نیز گفته اند که حتی اگر این حملات کار داعش هم باشد، بازهم نشان «بی توجهی» و «ناکامی» طالبان در تأمین امنیت شیعیان افغانستان؛ زیرا این گروه امروز مسئولیت تأمین امنیت در سراسر افغانستان را به عهده دارد.

پیوند کوتاه:

https://jfp-af.org/?p=1974

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین عناوین
پر بازدیدترین ها
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com