جمعه 14 جدی 1403 برابر با Thursday, 2 January , 2025
حزب عدالت و آزادی افغانستان

Justice and Freedom Party of Afghanistan

یازدهمین نشست امنیتی هرات تحت عنوان «بازخوانی افغانستان؛ راه‌کارهای متفاوت» امروز دوشنبه، ۶ قوس 1402، در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، از سوی مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان برگزار شده است.
برگزاری یازدهمین نشست امنیتی هرات در تاجیکستان

یازدهمین نشست امنیتی هرات تحت عنوان «بازخوانی افغانستان؛ راه‌کارهای متفاوت» امروز دوشنبه، ۶ قوس 1402، در شهر دوشنبه، پایتخت تاجیکستان، از سوی مرکز مطالعات استراتژیک افغانستان برگزار شده است.

در این نشست، که تا دو روز ادامه دارد افراد و شخصیت هایی از کشورهای مختلف، مخالفان طالبان از جمله احمد مسعود، رهبر جبهه مقاومت ملی افغانستان، اسماعیل خان، رهبر جهادی و برخی از مقام‌های دیگر حکومت پیشین حضور دارند.

نشست امنیتی هرات از سال ۲۰۱۲ آغاز شده و مسایل سیاسی و امنیتی مربوط به افغانستان را عمدتاً با تحلیلگران و سیاست‌مداران برجسته مورد بحث و بررسی قرار داده و برای برون رفت از وضع موجود پیشنهاداتی را ارایه می‌کنند.

دهمین نشست امنیتی هرات سال گذشته نیز در دوشنبه پایتخت تاجیکستان برگزار شده بود و اشتراک‌کننده‌گان در آن بر تشکیل دولت موقت در افغانستان تاکید کرده بودند.

در این نشست نیز قرار است در بخش نخست این نشست، رحمت الله نبیل، رییس امنیت ملی حکومت پیشین، محسن داور، عضو پارلمان پاکستان و از رهبران جنبش حفاظت از پشتون‌ها، داکتر استر زبیری، محقق در شورای امنیت سازمان ملل و نیز دیوید سدنی، محقق در مرکز مطالعات استراتژیک امریکا سخنرانی خواهد کردند.

با گذشت بیش از دو سال از روی کار آمدن طالبان در افغانستان، وضعیت این کشور روز به روز در حال وخیم‌تر شدن است. در طی دو سال گذشته وضعیت اقتصادی افغانستان به مراتب بدتر از گذشته شده است. آزادی‌های فردی و مدنی نقض و ممنوعیت شدید روی آزادی بیان وضع گردیده است.

در این دو سال گذشته طالبان افغانستان را به یک سیاه‌چاله اطلاعاتی مبدل کردند و کمتر خبری از تحولات و وقایع افغانستان به بیرون درز می‌کند. در حالیکه وضعیت در افغانستان به شدت وخیم است، تلاش‌های از سوی بعضی از حلقات صورت می‌گیرد تا این گروه را سفیدنمایی کنند. جامعه جهانی، قطر و پاکستان در دو سال گذشته تلاش فراوان کرده‌اند که طالبان را وادار به قبول کردن هنجارهای بین‌المللی در زمینه حقوق بشر و زنان کنند که ناکام مانده‌اند.

از سوی دیگر وضعیت امنیتی منطقه پس از روی کار آمدن طالبان در افغانستان دگرگون شده است. خطر تروریسم بین‌المللی یک‌بار دیگر منطقه را تهدید می‌کند. افغانستان دوباره به کانون امنی برای تروریسم بین‌المللی و جهادگرایان فراملی مبدل شده است. کشورهای آسیای مرکزی از حضور القاعده و داعش در خاک افغانستان نگران هستند و آن‌ را به مثابه یک تهدید بزرگ برای امنیت ملی خود می‌بینند. پاکستان به شدت نگران تحریک طالبان پاکستان است که رابطه‌ نزدیک و چند لایه با طالبان افغانستان دارند.

انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان به منظور یافتن دیده‌گاه‌های مشترک برای حل منازعه داوم‌دار و پیچیده‌ای افغانستان گفتگوهای سالانه را تحت عنوان «گفتگوهای امنیتی هرات» در سال ۲۰۱۲ راه‌اندازی نمود و تا اکنون ده کنفرانس را در مورد موضوعات مختلف افغانستان برگزار کرده است. به همین ترتیب انستیتوت مطالعات استراتژیک افغانستان یازدهمین دور کنفرانس امنیتی هرات را به موضوع «بازخوانی افغانستان؛ راه‌کارهای متفاوت» اختصاص داده است. این کنفرانس قرار است به تاریخ ۲۷ و ۲۸ نوامیر سال ۲۰۲۳ در شهر دوشنبه تاجیکستان برگزار شود.

در این کنفرانس ‌مانند سال‌های قبل طیف وسیعی از کارشناسان مسایل افغانستان، نماینده‌گان جامعه مدنی، دانشگاهیان، خبرنگاران داخلی و بین‌المللی، کارمندان اسبق حکومتی، نماینده‌گان نهادهای بین‌المللی و جامعه جهانی حضور داشته و در مورد موضوع اصلی کنفرانس «بازخوانی افغانستان؛ راه‌کارهای متفاوت» بحث خواهند کرد.

کنفرانس امنیتی هرات تلاشی‌ است برای گفتگو میان طیف‌های مختلف سیاسی و ادغام دیده‌گاه در مورد آینده افغانستان و پایان بخشیدن به معضله که پیش نیم قرن است گریبان مردم افغانستان را گرفته است

 

پیوند کوتاه:

https://jfp-af.org/?p=2321

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جدیدترین عناوین
پر بازدیدترین ها
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com